Karamelové vejce s mangem
Seznam surovin
- čokoláda 200 gramů (karamelová)
- smetana na šlehání 350 mililitrů
- likér Baileys 1,2 decilitru
- čokoláda bílá 200 gramů
- vanilkový lusk 1 kus
- mango 100 gramů
- citronová kůra 1/2 kusu
Postup přípravy
1. Nejprve si vytvořte mangové pyré. Mango nakrájejte na kousky, přidejte vodu a rozmixujeme v husté pyré, které vložte do formy ve tvaru vaječného žloutku a nechte zamrazit.
2. Bílou čokoládu vložte do hrnce spolu se 150 ml smetany, citronovou kůrou, 1 dcl Baileys a rozpusťte ve vodní lázni. Směs promíchejte a nechte vychladnout. Následně vyšlehejte se zbytkem smetany a spojte v hladkou pěnu. Tu nalijte do poloviny formy na větší vejce, přidejte mražené mangové pyré, dolijte pěnou a nechte celé zamrazit.
3. Karamelovou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, zamražené vajíčko nabodněte na párátko či špejli, celé ponořte do čokolády a nechte zatuhnout.
4. Jakmile čokoláda zatuhne, rozbijte vajíčko o talíř, přelijte Baileys a ihned servírujte.
Načítám komentáře...