Kokosový dort
Seznam surovin
- bílek 8 kusů
- cukr moučkový 250 gramů
- kokos 200 gramů (jemně strouhaný)
- mouka pšeničná polohrubá 6 lžic
- cukr vanilkový 2 balíčky
- cukr moučkový (na posypání)
Na krém:
- smetanový krém Rama Cremefine 270 gramů (na šlehání)
- kokosové mléko 120 gramů
- smetana na šlehání 120 gramů
- likér kokosový 2 lžíce (Malibu)
Na dokončení:
- kokos (tenké lupínky z dužniny)
- likér kokosový (Malibu)
Postup přípravy
Z bílků ušleháme za postupného přidávání moučkového a vanilkového cukru pevný sníh a zlehka do něj vmícháme mouku smíchanou s kokosem. Těsto rozetřeme na plechy vyložené papírem na pečení do 5 – 6 stejně velkých kruhů, lehce je pocukrujeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dokřupava.
Rostlinnou šlehačku vyšleháme do pevna. Přilijeme k ní kokosové mléko a opět prošleháme. Na závěr zašleháme klasickou šlehačku a krém dochutíme kokosovým likérem.
Upečené vychladlé kulaté korpusy sejmeme z papíru na pečení, pokropíme kokosovým likérem, slepíme je k sobě asi polovinou krému a dort necháme krátce ztuhnout v chladu. Pak ho potřeme na povrchu i ze stran zbylým krémem a ozdobíme kokosovými lupínky.
Načítám komentáře...