KOŠÍČKY S TVAROHOVÝM KRÉMEM A BLUMAMI
Seznam surovin
Korpus:
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- cukr moučkový 40 gramů
- máslo 120 gramů (studené)
- žloutek 1 kus
Náplň:
- blumy 6 kusů (zralé)
- tvaroh měkký 250 gramů (ve staniolu)
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- sýr Ricotta 100 gramů
- cukr moučkový (podle chuti)
- šťáva citronová 2 lžičky
Postup přípravy
1. Připravte těsto: mouku a cukr vsypte do mísy, přidejte na kostičky nakrájené máslo a prsty rozdrobte do konzistence drobenky. Pak vmíchejte žloutek a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odležet v lednici. Pak ho na pomoučněném vále vyválejte na tenkou placku a vyložte jím formičky nebo větší formu. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, trvá to asi 15 minut.
2. V misce utřete tvaroh s cukrem. Pokud krém chcete dokonale hladký, můžete ho propasírovat přes jemné síto. Vmíchejte ricottu a podle potřeby nařeďte smetanou. Dochuťte krém citronovou šťávou a naneste ho do košíčků. Blumy nakrájejte na tenké klínky, položte je na krém a podávejte.
Poznámka k receptu
Košíčky upečte z plné dávky, i když máte chuť jen na pár kousků. Hotové korpusy můžete zamrazit a mít je po ruce, kdykoli budete potřebovat rychlý dezert.
ODLEŽENÍ TĚSTA 30 MINUT
Načítám komentáře...