Krupicové flameri
Seznam surovin
- mléko 750 mililitrů
- cukr 110 gramů
- dětská krupice 105 gramů
- máslo 30 gramů
- bílek 6 kusů
- sůl 1 špetka
- citronová kůra (z 1 citronu)
- pudinkový prášek vanilkový 1 lžička
- broskve 2 kusy (mohou být kompotované)
Postup přípravy
Mléko, cukr, sůl a citronovou kůru dáme vařit. Při varu přidáme krupičku se lžičkou vanilkového pudinku a důkladně mícháme, aby se neudělaly hrudky. Stáhneme z ohně, přimícháme máslo a vyšlehané bílky. Plníme do úzkých skleniček (nebo jiných nádob), necháme ztuhnout a vyklopíme na talíř. Podáváme s čokoládovou nebo ovocnou omáčkou a broskvemi.
Načítám komentáře...