Lahodné TIRAMISU
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 500 gramů
- amaretto (podle chuti)
- šťáva citronová 1/2 lžíce
- cukr moučkový (podle chuti)
- piškoty cukrářské 1 balení (Savolardi)
- espresso 2 šálky (silné)
- kakao (na poprášní)
Postup přípravy
1. Mascarpone vyklopte do mísy a zlehka, ale důkladně ho vyšlehejte s amarettem, citronovou šťávou a cukrem. Získat by mělo lehce alkoholový nádech. Příliš ho neslaďte.
2. Začněte vrstvit: na dno patří cukrářské piškoty, pečlivě pokapané kávou. Na ně dejte část krému a pokračujte až do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou musí být ochucené mascarpone. Servírovat můžete do skleniček, pohárů i různě velkých misek. Horní část mascarpone se dá navrstvit ozdobně pomocí cukrářského sáčku a jednoduché cukrářské špičky.
3. Dejte na pár hodin, ideálně přes celou noc, ztuhnout do ledničky, před servírováním zlehka poprašte holandským kakaem.
Načítám komentáře...