Lehké jahodové dortíky
Seznam surovin
- jahody 200 gramů
- piškotový korpus 1 kus (světlý)
- smetana na šlehání 2 decilitry (rostlinná nebo obyčejná)
- cukr moučkový 50 gramů
- marmeláda 3 lžíce (jahodová)
- cukr vanilkový 1 balení
- šťáva citronová 1 lžíce
Postup přípravy
Jahody očistíme, několik pěkných si necháme stranou na ozdobení a ostatní rozmačkáme v misce s moučkovým a vanilinovým cukrem, citronovou šťávou a marmeládou. Smetanu ušleháme do tuha a opatrně do ní vmícháme několik lžic řidší části omáčky tak, aby šlehačka získala narůžovělou barvu.
Z piškotového korpusu vykrájíme pomocí formiček kolečka a nastříkáme na ně pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou růžovou šlehačku. Polovinu koleček přelijeme jahodovou omáčkou, zakryjeme je zbylými kolečky se šlehačkou a každý dortík ozdobíme kouskem jahody. Zbylou omáčku nalijeme do mističky a podáváme spolu s dortíky.
Recept na piškotové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...