Levandulový dort s borůvkami

Seznam surovin

Borůvkový džem s levandulí:

Korpus:

Krém:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Všechny ingredience na džem dejte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte, dokud se tekutina nevypaří a obsah hrnce se nezredukuje na polovinu objemu. Marmeládu lijte do čistých, horkou vodou vypláchnutých sklenic, které po uzavření postavte dnem vzhůru.

2. Troubu předehřejte na 170 °C. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Mouku s práškem do pečiva prosejte a postupně přidávejte k vyšlehané směsi. Po jednom přimíchávejte vejce, nakonec přisypte levandulové kvítky.

3. Formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní třetinu těsta a pečte asi 30 minut. Opakujte ještě dvakrát, celkem tak budete mít tři korpusy. Pokud máte tři stejné formy a dostatečně velkou troubu, můžete upéct korpusy naráz. Korpusy nechte dokonale vychladnout na mřížce.

4. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Máslo nakrájejte na kostičky a prošlehejte elektrickým šlehačem. Postupně přisypávejte moučkový cukr a stále šlehejte. Pak pomalu přilévejte vychladlou čokoládu a hmotu vyšlehejte do hladkého, lesklého krému.

5. Každý korpus jednou prořízněte, dort tedy bude mít celkem šest vrstev. Vrstvy střídavě promazávejte marmeládou a krémem. Nakonec celý dort potřete tenkou vrstvou krému, abyste zarovnali nerovnosti a zachytili drobky, a až pak na něj rozetřete zbytek krému. Krém nemusíte roztírat perfektně do hladka, naopak můžete stěrkou vytvořit lehce nedbalý dekor. Na vršek dortu naskládejte borůvky a stěny jemně posypte kvítky levandule.

Poznámka k receptu

  • Na tenhle dort využijete jak lesní, tak kanadské borůvky. Nejlepší džem připravíte z lesních, které mají výraznější chuť i krásnou barvu. Na ozdobení se zase více hodí kanadské. Jsou velké a dekorativní.
  • Ingredience na formu o průměru 20 cm.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...