Limetkový cheesecake s borůvkovým swirlem
Seznam surovin
Korpus:
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- máslo 80 gramů (změklé)
- cukr krupice 30 gramů
- vejce 1 kus
Krém:
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°c, dortovou rozevírací formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Do mísy nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené máslo. Prsty zpracujte drobenku, přidejte vejce a důkladně propracujte. Vzniklou směs nasypte do dortové formy, rovnoměrně upěchujte a na 10 minut vložte do trouby.
2. Přeberte borůvky, odstraňte lístky nebo jehličí a propláchněte studenou vodou. Sceďte je, nasypte do kastrůlku, oslaďte a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte 10 minut povařit. Přes hustý cedník borůvky propasírujte a nechte vychladnout.
3. Po upečení nechte korpus lehce zchladnout a zatím umíchejte krém. Ve velké míse metlou rozmíchejte krémový sýr a cukr, přidejte limetovou šťávu a kůru a po jednom vyklepněte a zapracujte vejce. Krém nalijte na korpus, uhlaďte a několikrát formou udeřte o stůl, aby zmizely vzduchové bubliny. Povrch dortu pokapejte borůvkovým rozvarem a špejlí vytvořte vír.
4. Cheesecake vložte do trouby, pod mřížku dejte pekáč s vodou a pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 120°c a pečte ještě 45 minut. Po upečení nechte zchladnout na pokojovou teplotu, uložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.
Načítám komentáře...