Limetkový dort
Seznam surovin
- vejce 6 kusů
- cukr krupice 300 gramů
- máslo 400 gramů
- mléko 400 mililitrů (polotučné)
- mouka pšeničná hladká 600 gramů
- kypřící prášek do pečiva 4 lžičky (bezfosfátový)
- sůl 2 špetky
- vanilkový extrakt (nebo dřeň z 1 lusku)
- šťáva limetková (z 1 limety)
- limetková kůra (z 1 limetky)
Na krém:
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- tvaroh měkký 500 gramů (polotučný)
- limetková kůra (z 1 limetky)
- šťáva limetková (z 1 limetky)
- cukr moučkový (podle chuti)
Postup přípravy
V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmícháme studené mléko, směs promícháme s pěnou z vajec a cukru, přidáme všechny ostatní suroviny a vše důkladně umícháme do hladkého těsta. Rozdělíme ho do 4 odepínacích forem o průměru 15 cm vyložených papírem na pečení. Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Korpusy necháme vychladnout a pak je seřízneme, aby byly rovné. Všechny spojíme krémem a potřeme jím celý dort. Krém Smetanu ušleháme a spojíme ji s ostatními surovinami.
Načítám komentáře...