Linzer torte

Seznam surovin

Malinové želé:

Pâte sablée se skořicí:

Glazura:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. den: Malinové želé

1. Maliny mixujte 5 minut, poté přidejte cukr a mixujte ještě 30 sekund.

2. Rozmixované maliny nalijte do širokého hrnce a přiveďte k varu. Za stálého míchání vařte 3 minuty, přilijte citronovou šťávu, zamíchejte a odstavte z ohně.

3. Přikryjte směs potravinovou fólií a nechte vychladnout. Do druhého dne uchovejte v lednici.

Pâte sablée se skořicí

1. Vejce nechte vařit 10 minut, zchlaďte, oloupejte a z vajíček vyjměte žloutky. V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a skořici.

2. Do nádoby, která patří k robotu, vložte změklé máslo, cukr, sůl, 60 gramů uvařených žloutků, mandlovou moučku a rum. Zasypejte směsí mouky, prášku do pečiva a skořice a nástavcem typu hák rychle zpracujte těsto. Vytvořte z něj mírně zploštělou kouli a zabalenou do potravinářské fólie odložte chladit přes noc do lednice.

2. den:

1. Z těsta vyválejte placku o tloušťce 3 milimetry a vykrájejte kolečka, kterými vyložte silikonovou formu na muffiny. Z odřezků těsta vyválejte na pečicím papíře obdélník a vše (formu i obdélník) nechte chladit 30 minut v lednici.

2. Na vychlazené těsto rovnoměrně rozdělte připravenou malinovou náplň a z obdélníku nařežte pruhy. Z nich vytvořte na koláčcích mřížku.

3. Troubu předehřejte na 170°C, a než se trouba nahřeje, připravte glazuru – všechny ingredience smíchejte v misce a hotovou glazurou potřete mřížku.

4. Takto připravené koláčky vložte do předehřáté trouby a pečte 30 minut. Před vyndáním z formy nechte zcela vychladnout. Doporučuji použít silikonové formy na muffiny, krásně z nich koláčky vyndáte.

Poznámka k receptu

  • Z knihy Pastries od Pierra Hermého.
  • Přípravu je třeba rozložit do dvou dnů.
  • 24 malých koláčků nebo jeden koláč ve formě o průměru 26 cm.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...