Malinové minidortíčky
Seznam surovin
Na korpus:
- sušenky celozrnné 3/4 hrnku (rozdrcené)
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- cukr 1 lžíce
Na maliny:
Na náplň:
- sýr krémový 450 gramů (Lučina, nebo Žervé)
- cukr 3/4 hrnku
- sůl 1 špetka
- mandlové aroma 1/2 lžičky
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
V misce dobře smícháme rozdrcené sušenky s máslem a cukrem. Formičky na 16 muffinů vyložíme papírovými košíčky, do každé dáme lžíci připravené směsi a umačkáme ji na dno (výborně to jde dnem menší skleničky). Formičky vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme 5 minut. Vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout.
Maliny rozmixujeme s cukrem a propasírujeme je přes jemné síto, abychom je zbavili semínek.
Elektrickým šlehačem v míse vyšleháme sýr do nadýchaného krému a zašleháme do něj cukr, sůl, mandlové aroma a nakonec do krému jedno po druhém důkladně vešleháme vejce.
Sýrovou náplň rozdělíme do košíčků s předpečeným korpusem. Na povrch každého přidáme několik kapek rozmixovaných malin a pomocí špejle nebo párátka maliny lehce promícháme se sýrovou náplní, abychom vytvořili mramorování.
Dortíčky vrátíme zpět do trouby a pečeme asi 20 minut, až náplň ztuhne. Hotové dortíčky necháme vychladnout a pak je ještě necháme důkladně vychladit alespoň 4 hodiny v lednici.
Poznámka k receptu
- Ozdobte každý dortíček těsně před podáváním několika lístky čerstvé máty. Budou ještě voňavější.
- 1 hrnek = 250 ml
Načítám komentáře...