Malinovo-kokosové cupcakes
Seznam surovin
Korpus:
- kokos 60 gramů (strouhaný sušený + pro dekoraci)
- mouka pšeničná hladká 125 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1,5 lžičky
- cukr krystal 125 gramů
- jedlá soda 1/2 lžičky
- Hera 125 gramů (máslová příchuť)
- vejce 2 kusy (velká nebo 3 menší)
- mléko 1,5 lžíce (plnotučné)
- omáčka 3 lžíce (ovocná)
Ovocná omáčka:
- ovoce 200 gramů (čerstvé nebo mražené - maliny, borůvky, ostružiny)
- cukr krupice 60 gramů
- šťáva citronová 1 lžička
Krém:
- Hera 150 gramů (máslová příchuť)
- cukr moučkový 300 gramů
- kokosový krém 4 lžíce
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 170 ° C. Do vyšší pánve vložte ovoce a krupicový cukr. Směs pomalu přiveďte k varu. Plamen ztlumte a nechte probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Nechte vychladnout.
2. Opečte kokos. Na plech vyložený pečicím papírem nasypte rovnoměrně kokos. Pečte přibližně 3 - 4 minuty nebo dokud nebudete mít krásnou zlatavou barvu. Nechte vychladnout.
3. Smíchejte suché ingredience, přidejte kokos, změklou Heru máslovou a vajíčka. Šlehejte asi 1 minutu. Přidejte mléko a šlehejte 0,5 minuty nebo než se ingredience spojí. Kraje mísy setřete stěrkou a ještě naposledy prošlehejte.
4. Do těsta přidejte ovocnou omáčku, kterou pomocí špejle nepravidelně zapracujte. Těsto naplňte maximálně do ¾ košíčků a pečte asi 20 minut. Nechte 5 minut odpočívat a pak je přendejte na chladicí mřížku.
5. Na krém vyšlehejte Heru máslovou s moučkovým cukrem, dokud nedosáhne nadýchané konzistence. Přidejte kokosový krém a šlehejte, dokud není krém jemný. Korpusy zdobte připraveným krémem a nakonec čepičky krému obalte ve strouhaném kokosu. Můžete ozdobit zbylým ovocem nebo ovocnou omáčkou.
Načítám komentáře...