Mandlové bezé s krémem
Seznam surovin
- bílek 5 kusů
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 200 gramů
- mandle 200 gramů (loupané, mleté)
- strouhanka 20 gramů
- citronová kůra
- mandle 2 lžíce (loupané, nasekané)
- cukr krupice 1 lžíce
Na krém:
- žloutek 3 kusy
- cukr krupice 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
Postup přípravy
Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte polovinu dávky cukru.Druhou polovinu cukru smíchejte s mletými mandlemi, citronovou kůrou, strouhankou a zlehka vmíchejte do sněhu.
Z pečicícho papíru vystřihněte 3 nebo 4 kola (tak, aby se vešla na plech). Na každé rozetřete těsto a vložte do trouby vyhřáté na 130°C. Placky usušte, potom opatrně sundejte papír a nechte je vychladnout. Višně slijte a nechte okapat. Nasekané mandle opražte a vychladlé smíchejte se lžící krupicového cukru. Žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem dobře ušlehejte, nádobu postavte do vroucí vodní lázně a šlehejte, dokud hmota nezhoustne. Za občasného míchání ji nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem dohladka a po troškách přišlehejte vaječnou hmotu. Krémem potřete placky a spojte k sobě.
Zbylý krém dejte do zdobicího sáčku a nastříkejte ho ozdobně na povrch, který přizdobte také višněmi a posypte praženými mandlemi.
Načítám komentáře...