Marcipánový dort
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 120 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- máslo 30 gramů
- smetana na šlehání 150 gramů
- ztužovač šlehačky 1 balení
- vaječný koňak 2 lžíce
- marcipán 150 gramů (marcipánová hmota)
- potravinářské barvivo 1 lžička (červené a zelené)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Našlehejte do husté pěny celá vejce s cukrem, vmíchejte do ní opatrně prosetou polohrubou mouku a rozehřáté vlažné máslo. Těstem naplňte vymazanou a vysypanou dortovou formu, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a korpus upečte.
Ušlehejte smetanu se ztužovačem do tuhé šlehačky a opatrně do ní vmíchejte vaječný koňak. Vychladlý korpus rozkrojte, naplňte šlehačkou, opět spojte a stranu uhlaďte.
Z části marcipánové hmoty rozválejte mezi fóliemi kruh a položte ho na vršek dortu. Další část hmoty obarvěte potravinářským barvivem narůžovo a malý kousek na zeleno. Růžovou hmotu rozválejte na plát a pokryjte jím boky dortu. Ze zbytku růžové a ze zelené hmoty vykrájejte malá srdíčka a dort ozdobte podle vlastní fantazie.
Načítám komentáře...