MÁSLOVÉ KOŠÍČKY S DOMÁCÍM RYBÍZOVÝM DŽEMEM

Seznam surovin

Košíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vyrobte džem: rybíz omyjte a odšťavněte. Do širšího kastrolu dejte 4 naběračky šťávy a vařte asi 10 minut. Poté přidejte 3 stejné naběračky cukru, vanilkový cukr a podle chuti kuličky rybízu. Vše vařte asi 8 minut. Poté lžičkou kápněte trochu směsi na talířek. Pokud zrosolovatí a nepoteče, nalijte džem do připravených sklenic a hned uzavřete. Nechte vychladnout pod ručníkem a po vychladnutí uložte. Takto připravený džem vydrží i několik let. Pokud vám zbude šťáva, postup opakujte.

2. Připravte košíčky: troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší míse vyšlehejte máslo s oběma cukry do pěny. Přidejte vejce s vanilkou a ještě pořádně promíchejte. Přidejte mouku, skořici, jedlou sodu a kukuřičný škrob. Míchejte do té doby, dokud se všechny suroviny dokonale nespojí v hutné těsto.

3. Těstem vyložte připravené košíčky. Pořádně ho vmačkejte i do stran, uprostřed nechte důlek na džem. Část těsta rozválejte asi na 0,5 cm tenký plát a vykrájejte z něj srdíčka.

4. Košíčky dejte do trouby a pečte asi 10 minut, pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout. Vyplňte rybízovým džemem, navrch přiložte vykrojené srdíčko a dejte ještě na 5 minut zapéct.

Poznámka k receptu

Nejenže dokonale vypadají, ale spojení máslové chuti křehkých košíčků s výrazným rybízem je boží. V ústech se vám tak prolne hned několik chutí najednou.

20 KUSŮ, 8–10 SKLENIC DŽEMU

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...