Maxi větrníky s hrozny
Seznam surovin
- voda 250 mililitrů
- máslo 90 gramů (nebo hera)
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- vejce 4 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
- cukr vanilkový 1 balení (na posypání)
Na krém:
- mléko 500 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 60 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr moučkový 70 gramů
- máslo 60 gramů
- rum 1 lžíce
Postup přípravy
Hroznové víno omyjte a nechte okapat. Vodu s tukem a solí uveďte do varu, vsypte najednou
prosetou mouku a míchejte, dokud se hmota nepřestane lepit na stěny nádoby.
Odstavte, nechte chvilku prochladnout a potom postupně vmíchejte vejce. Plechy vyložte pečicím papírem a těsto na ně nastříkejte nebo rozetřete do koleček o průměru asi 12 cm. Upečte je v předehřáté troubě při 220°C a nechte vychladnout.
V trošce mléka rozmíchejte pudingový prášek a žloutky, zbytek mléka uveďte do varu. Vše svařte za stálého míchání do hladkého pudingu. Ten nechte za občasného míchání vychladnout a potom ho po
částech zašlehejte do změklého másla, přidejte cukr a rum a ušlehejte hladký krém.
Upečená kolečka rozkrojte, spodní část naplňte krémem, ozdobte hrozny a přiklopte druhou polovinou. Povrch hojně pocukrujte.
Poznámka k receptu
Povrch větrníků můžete také potřít citronovou nebo karamelovou polevou.
Načítám komentáře...