Medovo-mléčné dortíky
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (světlý)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 plechovka (Salko)
- ovoce drobné 200 gramů
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- smetana 2 decilitry (hustá)
- mléko 1,5 decilitru
- med 3 lžíce
Postup přípravy
Z piškotu vykrojíme pomocí kulaté formičky kolečka (celkem asi 12).
Hustou smetanu smícháme s mlékem a salkem a touto směsí přelijeme jednotlivá vykrojená kolečka piškotu. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na ně nastříkáme ušlehanou smetanu ke šlehání a postavíme vždy několik koleček na sebe.
Vršky dortíků ozdobíme ovocem a pokapeme rozehřátým medem. Podáváme co nejdříve.
Poznámka k receptu
Místo malých koleček můžete připravit celý velký dort. Nechte korpus v celku, přelijte ho mléčnou směsí, ozdobte šlehačkou a ovocem a pokapejte medem.
Načítám komentáře...