Medový dezert
Seznam surovin
- ořechy vlašské 2 hrsti (drcené, na posypání)
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- med 150 gramů
- cukr 120 gramů
- smetana zakysaná 180 gramů
- vejce 1 kus
- žloutek 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- koření do perníku 1 lžíce
Na krém:
- mléko 250 mililitrů
- cukr 120 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- máslo 150 gramů
- žloutek 2 kusy
- cukr vanilkový 1/2 kusu
Postup přípravy
Mouku s kypřícím práškem a perníkovým kořením prosejeme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto. To poté vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Mléko, cukr a mouku smícháme a v rendlíku uvaříme do krémové konzistence a necháme vychladnout. Máslo, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme a smícháme s krémovým základem.
Těsto po upečení rozkrojíme na minimálně 3 pruhy. Každý pruh potřeme krémem a položíme je na sebe. Celý dezert, včetně boků, potřeme zbývajícím krémem a posypeme drcenými vlašskými
ořechy. Poté zabalíme do fólie a necháme v ledničce vychladit a odležet.
Načítám komentáře...