Mini cheesecakes s mailanmi
Seznam surovin
- sušenky máslové 150 gramů
- sýr krémový 500 gramů (Philladelphia)
- máslo 50 gramů (rozpuštěné)
- cukr krystal 150 gramů (+2 lžíce)
- vejce 3 kusy
- smetana na šlehání
- maliny 100 gramů
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C a plech na muffi ny vyložte papírovými košíčky. Ve foodprocessoru rozmixujte sušenky najemno, přilijte rozpuštěné máslo a vytvořte kompaktní směs, kterou rovnoměrně rozdělte do košíčků. Dnem skleničky upěchujte, vložte do trouby a pečte 10 minut. Po upečení troubu stáhněte na 150 °C.
2. Elektrickým šlehačem vyšlehejte na nejnižší rychlost philadelphii s cukrem, po jednom zašlehejte vejce a nakonec přilijte smetanu ke šlehání. Krém rozdělte rovnoměrně do připravených papírových košíčků s upečeným korpusem.
3. Maliny se zbylým cukrem rozmixujte ve foodprocessoru nebo mixéru a přeceďte přes sítko, abyste se zbavili semínek. Na povrch cheesecakes nakapejte pár kapek malinové směsi a pomocí párátka vytvořte srdíčka. Plech na muffi ny vložte do pekáče, nalijte do něj horkou vodu tak, aby dosahovala do poloviny výšky muffi nové formy, a vložte do vyhřáté trouby. Pečte 30 minut, v polovině doby pečení formu otočte. Nechte dojít do pokojové teploty a pak chlaďte v lednici alespoň 4 hodiny. Ideálně přes noc.
Načítám komentáře...