Minidortíky

Seznam surovin

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z barevného marcipánu rukama vytvarujte úzké špagety a na pečicí papír z nich vytvořte srdíčka podle naší fotografie (vlevo). Nechte je do druhého dne zatuhnout.

2. Předehřejte troubu na 190 °C.

3. Těsto: Kakao rozmíchejte ve 120 ml vroucí vody a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. V míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva a sůl. Změklé máslo nakrájené na kostičky vyšlehejte mixérem na nejvyšší otáčky do pěny, přisypte cukr a šlehejte další 1 - 2 minuty. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a sypké ingredience a při nižších otáčkách šlehejte jen do té doby, než se spojí se zbytkem. Nakonec přilijte zchladlé kakao s vodou a šlehejte při nejvyšších otáčkách asi 2 minuty.

4. Hotové těsto dejte do formiček na muffiny, naplňte je do ²⁄³ a pečte v předehřáté troubě asi 18 - 20 minut.

5. Poleva: Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu nalámanou na kousky a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím rozšlehejte změklé máslo, přisypte do něj cukr a šlehejte 2 minuty, až je směs jemná a nadýchaná. Pak přidejte vanilkový extrakt a nakonec rozpuštěnou čokoládu.

6. Polevou naplňte cukrářský sáček s ozdobným nástavcem a naneste ji na vychladlé muffiny.

7. Dortík dozdobte srdíčkem z marcipánu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...