Miniindiánci
Seznam surovin
- cukr krupice 210 gramů
- bílek 3 kusy
- šťáva citronová 6 kapek
- piškoty 1 balení (podle potřeby)
- čokoláda na vaření 1 kus
Postup přípravy
Bílky ušlehejte v nerezové nebo smaltované misce s polovinou cukru do pěny. Nádobu vložte do horké vodní páry, přidejte zbytek cukru a pár kapek citronové šťávy a vyšlehejte dotuha.
Hmotou naplňte cukrářský sáček. Piškoty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nastříkejte na ně čepičky sněhu.
Plech vložte do trouby vyhřáté na 50 °C a asi půl hodiny sušte. Cukroví nechte vychladnout.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a indiánky v ní namáčejte. Každý vložte do ozdobného papírového košíčku a čokoládu nechte ztuhnout. Ihned podávejte.
Načítám komentáře...