Minilaskonky s oříškovou náplní
Seznam surovin
- cukr krupice 300 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- bílek 6 kusů
- ořechy lískové 100 gramů (mleté)
- ořechy lískové 1 hrst (nahrubo nasekané)
- máslo 250 gramů
Na krém:
- cukr krupice 100 gramů
- mléko 300 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- čokoláda na vaření 100 gramů
Postup přípravy
Bílky a polovinu krupicového cukru dejte do nádoby a tu vložte do horké vodní lázně. Ušlehejte do pěny, potom odstavte, přidejte zbylý krupicový cukr a vyšlehejte dotuha. Zlehka vmíchejte prosetý moučkový cukr a mleté oříšky.
Hmotou naplňte cukrářský sáček a nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem placičky asi 0,5 cm vysoké. Polovinu z nich posypte nasekanými oříšky a vložte do trouby vyhřáté na 120 °C. Cukroví pečte (sušte) 50 minut, vyndejte, nechte vychladnout a potom opatrně oddělte od papíru.
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hustý pudink, za občasného míchání ho nechte vychladnout a potom do něj zašlehejte cukr. Čokoládu nechte rozehřát a vlažnou ji spolu se změklým máslem zašlehejte do pudinku.
Krémem potřete půlky laskonek a přiklopte půlkami s oříšky. Nechte je asi hodinu v chladu ztuhnout a podávejte.
Načítám komentáře...