Miska z čokolády
Seznam surovin
Na misky:
- čokoláda hořká 150 gramů
Na krém:
- sýr Mascarpone 100 gramů
- cukr 2 lžičky
- šťáva pomerančová 2 lžíce
- pomerančová kůra 1 lžička
- smetana na šlehání 200 mililitrů
Postup přípravy
1. Ve vodní lázni pomalu rozpusťte čokoládu. Kvalitní čokoládové čočky není třeba temperovat, pokud ale používáte čokoládu tabulkovou, pro jistotu ji natemperujte (viz Triky), aby si udržela lesk a tzv. nevykvetla. Připravte si tác nebo plech a pokryjte ho pečicím papírem, balonky nafoukněte do požadované velikosti.
2. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, lžičkou trochu naberte a na pečicí papír naneste čokoládová kolečka, která budou tvořit základnu mističek. Vezměte balonky, opatrně je namočte v čokoládě, nechte okapat a postavte na pečicí papír. Nechte ztuhnout. Pak balonky propíchněte jehlou a opatrně stáhněte ze stran mističek.
3. Připravte si pomerančový krém z mascarpone. Stačí ušlehat 100 g mascarpone s 2 lžičkami moučkového cukru, 2 lžícemi pomerančové šťávy a lžičkou pomerančové kůry. Do ochuceného mascarpone pak lehce vmíchejte 200 ml ušlehané smetany. Krém rozdělte do mističek a ozdobte lentilkami a drcenými kakaovými boby.
Poznámka k receptu
Existuje několik způsobů, jak vyrobit čokoládové mističky. Ten s balonky patří mezi nejjednodušší a nejrychlejší. S náplní si nemusíte lámat hlavu, stačí jednoduchý krém - misky jsou dezert samy o sobě.
Načítám komentáře...