Mrkvičkové cupcakes

Seznam surovin

Na těsto:

Na čokoládový krém:

Na mrkvičky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kakao rozmícháme ve vroucí vodě na hladkou pastu a necháme trochu vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané pěny a zašleháme do ní vejce. Přidáme prosátou mouku se solí a práškem do pečiva a dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme zchladlou kakaovou pastu a vymícháme dohladka.

Těsto rozdělíme do formiček na muffiny (plníme je jen do tří čtvrtin), vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 - 20 minut.

Smetanu s cukrem a kakaem přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr a kakao zcela nerozpustí. Směs přelijeme přes sítko do misky a dáme vychladit. Řádně vychlazený krém vyšleháme, aby byl lehký a nadýchaný.

Z marcipánu oddělíme menší část a obarvíme ji zelenou barvou, zbytek obarvíme oranžovou barvou. Z oranžové části vymodelujeme malé mrkvičky, na vrchu do každé uděláme otvor a zapíchneme do něj "nať" vymodelovanou ze zeleného marcipánu.

Do každého vychladlého muffinu uděláme uprostřed na vrchu tenkým nožem kulatý otvor, který se směrem dolů zúží. Zasuneme do něj marcipánové mrkvičky a zdobicím sáčkem kolem nich naneseme krém.

Poznámka k receptu

Krém na ozdobení je vlastně pařížská šlehačka. Aby se dokonale vyšlehala, je třeba ji dobře vychladit. Ideální je, když smetanu svaříte předem, uložíte ji do chladničky a vyšleháte až druhý den.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...