Mrkvový dort s citronovou polevou II
Seznam surovin
- mrkev 300 gramů
- cukr krystal 250 gramů (bílý a hnědý)
- vejce 5 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 60 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- rum 1 lžíce
- citronová kůra 1 lžička
- mandle 300 gramů (mleté)
- cukr moučkový 200 gramů
- šťáva citronová 3 lžíce
- mandlové lupínky 50 gramů (pražené)
Postup přípravy
Mrkev nastrouhejte najemno. Vejce ušlehejte s cukrem a se špetkou soli do pěny. Lehce vmíchejte mrkev. Mandle promíchejte s rumem a citronovou kůrou, vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a přidejte mrkvovou pěnu.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem, nalijte do ní těsto a uhlaďte. Dejte do předehřáté trouby a upečte při 180 °C (asi 60 minut).
Citronovou šťávu utřete s moučkovým cukrem do hladké polevy. Dort nechte vychladnout, vyklopte z formy a potřete ze všech stran citronovou polevou. Strany ozdobte mandlovými lupínky.
Poznámka k receptu
Mrkev můžete nahradit dýní nebo cuketou a mandle lískovými oříšky.
Načítám komentáře...