Mrkvový dort z ovesných vloček
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr třtinový 200 gramů
- sirup javorový 1 lžička
- olej řepkový 200 mililitrů
- mouka 120 gramů (polohrubé)
- ovesné vločky 40 gramů (rozemletých)
- jedlá soda 1 lžička
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl
- skořice 1 lžička (mletá)
- mrkev 230 gramů (nastrouhaná na hrubo)
- ořechy vlašské 70 gramů
Krém:
- sýr 250 gramů (Lučina, Philadephia ... )
- šťáva 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- sirup javorový 1 lžička
- tvaroh 250 gramů
- smetana na šlehání 200 mililitrů
Postup přípravy
Vejce, cukr a javorový sirup vyšleháme. Přidáme suché přísady a olej, nakonec mrkev a ořechy. Nalejeme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené dortové formy (menší průměr). Pečeme zhruba 1h na 175 °C. Všechny přísady na krém spojíme a vyšleháme. Dort necháme vychladnout, podélně rozpůlíme, natřeme 1/3 krému. Zbytkem krému natřeme celý dort. Necháme chladnout nejlépe do druhého dne, kdy se chutě pěkně rozleží.
Načítám komentáře...