Muffiny podle cukráře Josefa Vícha
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 250 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- Hera máslová příchuť 200 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- banány 3 kusy (přezrálé)
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- soda 1 lžička
Postup přípravy
Vejce utřeme s oběma druhy cukru a rostlinným tukem do bílé pěny. Přilejeme zakysanou smetanu (je důležité, aby měla pokojovou teplotu, jinak se směs srazí). Přidáme rozmačkané banány a oba druhy mouky předem spojené se sodou a dobře promísené. Formy naplníme těstem do tří čtvrtin a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Jakmile muffi ny začnou zlátnout, snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Průběžně kontrolujeme píchnutím špejle do těsta.
Načítám komentáře...