Nadýchané větrníky

Seznam surovin

Krém:

Na karamelovou šlehačku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na přípravu těsta přiveďte vodu v hrnci k varu, přidejte olej a sůl a vsypte mouku. Za stálého míchání připravte těsto, které se nebude lepit na stěny hrnce.

Odstavte z plotny, přidejte vejce a vyšlehejte dohladka. Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte věnečky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut (prvních 15 minut troubu neotevírejte). Hotové větrníky ihned rozřízněte a nechte vychladnout.

Na přípravu vanilkového krému uvařte Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte do vychladlé směsi. Pak si připravte karamelovou šlehačku – smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte cukr. Na spodní díl větrníků nastříkejte vanilkový krém, na něj karamelovou šlehačku a přiklopte vrchním dílem. Posypte moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Kombinace křehkého těsta a karamelového krému je neodolatelná! Přesvědčte se o tom s každým kouskem lahodného dezertu, který zvládnete snadno připravit sami a bude vám chutnat jako v té nejlepší cukrárně…

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...