Nadýchané větrníky
Seznam surovin
- voda 250 mililitrů
- olej 100 mililitrů
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- vejce 5 kusů
Krém:
- mléko 200 mililitrů
- cukr krupice 75 gramů
- krémový prášek 1 balíček (Zlatý klas Dr. Oetker )
- smetana na šlehání 250 mililitrů
Na karamelovou šlehačku:
- smetana na šlehání 375 mililitrů
- cukr třtinový 2 balíčky (karamelový Dr. Oetker )
Postup přípravy
Na přípravu těsta přiveďte vodu v hrnci k varu, přidejte olej a sůl a vsypte mouku. Za stálého míchání připravte těsto, které se nebude lepit na stěny hrnce.
Odstavte z plotny, přidejte vejce a vyšlehejte dohladka. Cukrářský sáček naplňte těstem a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte věnečky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut (prvních 15 minut troubu neotevírejte). Hotové větrníky ihned rozřízněte a nechte vychladnout.
Na přípravu vanilkového krému uvařte Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte do vychladlé směsi. Pak si připravte karamelovou šlehačku – smetanu vyšlehejte dotuha a vmíchejte cukr. Na spodní díl větrníků nastříkejte vanilkový krém, na něj karamelovou šlehačku a přiklopte vrchním dílem. Posypte moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Kombinace křehkého těsta a karamelového krému je neodolatelná! Přesvědčte se o tom s každým kouskem lahodného dezertu, který zvládnete snadno připravit sami a bude vám chutnat jako v té nejlepší cukrárně…
Načítám komentáře...