Nepečený dort s jahodami
Seznam surovin
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- mléko 100 mililitrů
- smetana zakysaná 400 mililitrů
- želatina 30 gramů (mletá)
- jahody 300 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- piškoty 100 gramů
- trubička 2 balení
- jahody 1 hrst (na ozdobu)
Postup přípravy
Ušlehejte pevnou šlehačku. Do studeného mléka nasypte želatinu, nechte ji nabobtnat asi 10 minut, pak ji ve vodní lázni za stálého míchání rozpusťte (maximálně při 60°C).
Dortovou formu vyplňte po obvodu trubičkami nebo cukrářskými piškoty. Rozmačkejte jahody, vmíchejte do nich cukr, zakysanou smetanu (pokojové teploty), vlažnou želatinu a nakonec šlehačku (trochu si nechte na ozdobu). Směs nalijte do poloviny formy, posypte piškoty, zalijte zbylou hmotou a nechte v chladu ztuhnout.
Ozdobte šlehačkou a jahodami.
Poznámka k receptu
Tento dort lze připravit i z mražených jahod. Ovoce, které použijete do náplně, nechte rozmrazit a slijte z nich trochu tekutiny. Jahody na ozdobu nerozmrazujte a těsně před zdobením je obalte v moučkovém cukru.
Načítám komentáře...