Nepečený dort „Zelené jablko“
Seznam surovin
- piškoty cukrářské 150 gramů
- máslo 125 gramů
- pistácie 25 gramů (sekané)
- sýr krémový 4 balení (Philadelphia, případně jiný krémový)
- jogurt bílý 300 gramů
- šťáva citronová 3 lžíce
- jablka 3 mililitry (zelená)
- sůl 1 špetka
- želatina 1 balení (prášková)
- cukr 75 gramů
- šťáva 150 mililitrů (jablečná)
- cukr vanilkový
Postup přípravy
Piškoty vložíme do sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme. Rozpustíme máslo a smícháme s piškoty a 2/3 pistácií. Hmotou naplníme dortovou formu.
Sýr, jogurt, citrónovou šťávu a sůl vyšleháme elektrickým šlehačem do krému. Jablka nakrájíme na malé kostičky. Želatinu dáme na 10 minut do 150 ml studené vody a pak s cukrem a vanilkovým cukrem na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme.
Ochladíme ji a vmícháme do krému. Krém naneseme na piškotovou hmotu a 3 hodiny chladíme. Dort ozdobíme rozkrojenými jablky a zbytkem pistácií.
Načítám komentáře...