Nepečený malinový dort
Seznam surovin
- smetana zakysaná 900 gramů
- cukr krystal 8 lžic
- bazalka 5 snítek
- maliny 600 gramů (mražené)
- piškoty 240 gramů
- maliny 200 gramů (čerstvé)
Postup přípravy
1. Zakysané smetany vyklop do větší mísy a promíchej důkladně s cukrem a opláchnutou natrhanou bazalkou. Mražené maliny vysyp do cedníku a nech 30 minut povolit.
2. Dno otevírací dortové formy vylož piškoty, jejich plochou stranou je dej na dno, na ně pak ještě vyskládej druhou vrstvu (piškotky pokládej obráceně, zaplníš tak mezírky).
3. Část rozmražených malin navrstvi na vyskládané piškoty. Vidličkou je lehce zmáčkni a urovnej, pustí šťávu. 4 Na vrstvu malin nalij část zakysané smetany smíchané s cukrem a urovnej povrch velkou lžící dohladka. Opět přidej dvě vrstvy piškotů. Opakuj vrstvy stále dokola, dokud nevypotřebuješ všechny přísady. Poslední vrstva by měla být smetanová.
5. Formu obal alobalem a nech odležet v lednici do druhého dne.Po vyjmutí z formy ještě ozdob povrch dortu celými čerstvými malinami a lístky bazalky.
Poznámka k receptu
Vyzkoušej i jiné ovoce – třeba banány – a do zakysané smetany přidej trošku kakaa.
Načítám komentáře...