New York cheesecake s višňovým přelivem
Seznam surovin
Korpus:
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- cukr krupice 40 gramů
- máslo 75 gramů (studené)
- vejce 1/2 kusu
Krém:
- sýr krémový 600 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- cukr krupice 140 gramů
- vejce 3 kusy
- vanilkový extrakt 1 lžička
- smetana na šlehání 40 mililitrů
Poleva:
- smetana zakysaná 200 gramů
- cukr krupice 25 gramů
Višňová omáčka:
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dno rozkládací dortové formy vyložte pečicím papírem. V mixéru krátce spojte všechny ingredience na korpus, dokud nevznikne drobenka. Upěchujte ji na dno formy a pečte 10–15 minut dozlatova.
2. V (na nejnižší rychlost zapnutém) robotu smíchejte krémový sýr a cukr, po jednom přidávejte vejce, pak vanilkový extrakt a nakonec přimíchejte smetanu. Krém nalijte na upečený základ a pečte 15 minut při 180 °C, pak snižte teplotu na 120°C a pečte dalších 40 minut.
3. Na polevu v misce smíchejte zakysanou smetanu a cukr, polijte jí povrch dortu a vraťte jej ještě na 15 minut do trouby.
4. Cheesecake nechte vychladnout při pokojové teplotě, pak ho přesuňte alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc) do lednice. Z formy dort vyndejte teprve tehdy, až je zcela vychladlý.
5. Višně svařte s cukrem a dvěma lžícemi vody, krátce rozmixujte tak, aby v omáčce zbyly kousky ovoce. Nechte vychladnout a nalijte na dort. Na porcování použijte nahřátý nůž.
Načítám komentáře...