New York cheesecake s višňovým přelivem

Seznam surovin

Korpus:

Krém:

Poleva:

Višňová omáčka:

  • višně 200 gramů (vypeckované (čerstvé nebo mražené))
  • cukr (podle chuti)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dno rozkládací dortové formy vyložte pečicím papírem. V mixéru krátce spojte všechny ingredience na korpus, dokud nevznikne drobenka. Upěchujte ji na dno formy a pečte 10–15 minut dozlatova.

2. V (na nejnižší rychlost zapnutém) robotu smíchejte krémový sýr a cukr, po jednom přidávejte vejce, pak vanilkový extrakt a nakonec přimíchejte smetanu. Krém nalijte na upečený základ a pečte 15 minut při 180 °C, pak snižte teplotu na 120°C a pečte dalších 40 minut.

3. Na polevu v misce smíchejte zakysanou smetanu a cukr, polijte jí povrch dortu a vraťte jej ještě na 15 minut do trouby.

4. Cheesecake nechte vychladnout při pokojové teplotě, pak ho přesuňte alespoň na 4 hodiny (ideálně přes noc) do lednice. Z formy dort vyndejte teprve tehdy, až je zcela vychladlý.

5. Višně svařte s cukrem a dvěma lžícemi vody, krátce rozmixujte tak, aby v omáčce zbyly kousky ovoce. Nechte vychladnout a nalijte na dort. Na porcování použijte nahřátý nůž.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...