Opilé dámičky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- cukr 100 gramů
- vejce 2 kusy
- sůl 1 špetka
- citronová kůra 1 lžíce (strouhaná)
Na náplň:
- čokoláda hořká 100 gramů
- čokoláda bílá 100 gramů
- máslo 60 gramů (měkké)
- whisky 1/2 decilitru
- vaječný koňak 1/2 decilitru
- káva 2 lžíce (silná)
- čaj jasmínový 2 lžíce (silný)
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a citronovou kůrou do pěny. Vmícháme střídavě mouku a sníh ušlehaný z bílků, špetky soli a zbylého cukru, těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení ve vrstvě silné 2 cm a upečeme dorůžova při 180 °C.
Mezitím v jedné misce smícháme whisky, rozpuštěnou polovinu tmavé čokolády a polovinu másla. Ve druhé misce smícháme vaječný likér, rozpuštěnou polovinu bílé čokolády a zbylé máslo.
Upečený plát necháme zchladnout a vykrojíme z něj formičkou malá kolečka (celkem asi 40). Zbytek plátu rozsekáme v mixéru na moučku a do každého krému vmícháme lžíci moučky.
Čtvrtinu koleček potřeme krémem s bílou, čtvrtinu krémem s tmavou čokoládou, přilepíme na ně zbylá kolečka a necháme je ztuhnout v chladu. Kolečka – dámičky pak potřeme po obvodu zbylou čokoládou (polovinu bílou a polovinu tmavou) a necháme ztuhnout.
Povrch bílých dámiček zakápneme studeným čajem a tmavých dámiček kávou, necháme tekutinu vsáknout a vršky na závěr potáhneme rozehřátou zbylou čokoládou.
Načítám komentáře...