Opilé dortíčky s datlemi
Seznam surovin
- datle 12 kusů (sušené)
- rum 50 mililitrů
- vejce 1 kus
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- máslo 100 gramů (nebo margarín)
- mléko 100 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- kakao 2 lžíce
- rumové aroma 1 lžička
- šlehačka v prášku 1 balíček (Dr. Oetker )
- mléko 150 mililitrů
- čokoládové zdobení
Postup přípravy
Datle namočte do rumu a nechte asi 30 minut odležet. V míse vyšlehejte vejce s oběma cukry a máslem nebo margarínem do pěny. Přidejte mléko, prosetou mouku s práškem do pečiva, kakao a aroma a vyšlehejte dohladka. Těsto naneste do papírových košíčků
Načítám komentáře...