OŘECHOVÉ MUFFINY S HROZNOVÝM VÍNEM
Seznam surovin
- hroznové víno 100 gramů (zelené bez pecek)
- hroznové víno 100 gramů (červené bez pecek)
- jablka 2 kusy
- mrkev 1 kus
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 320 gramů
- olej kokosový 50 gramů
- ořechy vlašské 250 gramů (+ na posypání)
- med 6 lžic
- mléko 250 mililitrů
- zázvor 1/2 lžičky (mletý)
- skořice 2 lžičky (mletá)
- jedlá soda 2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Ve větší míse smíchejte mléko, vejce, nasekané vlašské ořechy a rozehřátý kokosový olej. Přimíchejte kuličky hroznového vína nakrájené napůl, nahrubo nastrouhané jablko a nastrouhanou mrkev.
2. Přidejte med, zázvor, skořici, jedlou sodu a sůl. Nakonec přisypte mouku a pořádně promíchejte, až vznikne hutné těsto.
3. Troubu předehřejte na 180 °C. Do formy na muffiny vložte košíčky, každý z nich naplňte do tří čtvrtin těstem a posypte nasekanými ořechy. Dejte do trouby a pečte asi 20 minut.
4. Po upečení vyndejte muffi ny z formy a nechte v košíčkách vychladnout.
Poznámka k receptu
Tyhle muffiny servírujte k snídani. Kromě medu neobsahují žádné jiné sladidlo, a navíc jsou vynikající.
24 muffiny
Načítám komentáře...