Ořechovo-mrkvový dort
Seznam surovin
- ořechy vlašské 300 gramů (nebo lískové)
- mrkev 250 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr 300 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 80 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- citronová kůra
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
- citronová poleva
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřete do pěny. Přidejte mleté ořechy, najemno nastrouhanou mrkev a citronovou kůru. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Mouku prosetou s práškem do pečiva přimíchejte ke hmotě a nakonec zlehka vmíchejte sníh. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Dort upečte, nechte vychladnout, vyklopte a potřete citronovou polevou.
Poznámka k receptu
Dort můžete ještě ozdobit oranžovými želé bonbony.
Načítám komentáře...