Ovocná pyramida
Seznam surovin
- ovoce lesní 250 gramů
- čokoláda hořká 200 gramů (nebo mléčná)
- piškotový korpus 1 kus (čokoládový, nejlépe hranatý)
- smetana na šlehání 2 decilitry
- vaječný koňak 1 decilitr
- mléko 1/2 decilitru
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Korpus nakrájíme na několik čtverců od největšího po nejmenší. Jednotlivé čtverečky potřeme vaječným koňakem rozmíchaným s mlékem.
Na největší čtverec nastříkáme pomocí cukrářského sáčku ušlehanou šlehačku a přiklopíme ho menším čtvercem, na který opět nastříkáme šlehačku a přiklopíme ho ještě menším čtvercem. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny čtverce a vytvoříme dostatečně velkou pyramidu. Kraje jednotlivých pater doplníme ovocem a případně zbylou šlehačkou.
Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme je do kovové misky ponořené do horké vodní lázně a čokoládu za stálého míchání rozehřejeme. Těsně před podáváním (nebo přímo před hosty na stole) přelijeme připravenou pyramidu rozehřátou horkou čokoládou a pocukrujeme ji.
Načítám komentáře...