Ovocná pyramida

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Korpus nakrájíme na několik čtverců od největšího po nejmenší. Jednotlivé čtverečky potřeme vaječným koňakem rozmíchaným s mlékem.

Na největší čtverec nastříkáme pomocí cukrářského sáčku ušlehanou šlehačku a přiklopíme ho menším čtvercem, na který opět nastříkáme šlehačku a přiklopíme ho ještě menším čtvercem. Takto pokračujeme, až spotřebujeme všechny čtverce a vytvoříme dostatečně velkou pyramidu. Kraje jednotlivých pater doplníme ovocem a případně zbylou šlehačkou.

Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme je do kovové misky ponořené do horké vodní lázně a čokoládu za stálého míchání rozehřejeme. Těsně před podáváním (nebo přímo před hosty na stole) přelijeme připravenou pyramidu rozehřátou horkou čokoládou a pocukrujeme ji.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...