Ovocný koláč se želatinou
Seznam surovin
- máslo 120 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká 70 gramů
- mouka pšeničná hrubá 70 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- džem (ovocný, na potření)
- ovoce
- dortové želé čiré 2 balíčky
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Máslo vymícháme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a umícháme hladké těsto, do kterého nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Formu na dort vymažeme a vysypeme. Naplníme ji těstem a upečeme.
Koláč necháme vychladnout, pak ho namažeme džemem a poklademe ovocem. Dle návodu připravíme želatinu, dort jí přelijeme a necháme ztuhnout.
Poznámka k receptu
Dort můžeme vylepšit, když na džem dáme vanilkový či ovocný pudink a teprve pak ovoce se želatinou.
Načítám komentáře...