Ovocný sen
Seznam surovin
- jahody 2 hrnky
- hroznové víno 1 hrnek (kuličky)
- cukr 4 lžíce
- voda 2 hrnky
- dortové želé červené 2 balíčky
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Na těsto:
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
- cukr 4 lžíce
- sůl
Na krém:
- máslo 1/2 kostky
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- cukr vanilkový 1 balíček
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr. Postupně do něj vmícháme žloutky a prosátou mouku. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a zvolna pečeme asi 20 minut.
Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilinovým cukrem, až vznikne hladký krém. Když dortový korpus vychladne, obtočíme dortovou formu zevnitř po obvodu pruhem papíru na pečení a korpus potřeme připraveným krémem.
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, kuličky hroznového vína omyjeme a ovoce rozložíme na vrstvu krému.
Obě želé smícháme s vodou a cukrem, minutu za stálého míchání povaříme a dáme prochladnout. Jakmile začne tuhnout, nalijeme ho na dort a necháme v chladničce ztuhnout.
Načítám komentáře...