Pařížské dortíčky s jahodami

Seznam surovin

Na ozdobení:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smetanu svaříme s cukrem a máslem. Do horké směsi vmícháme nasekanou čokoládu, důkladně rozmícháme, až se čokoláda rozpustí, a tuto pařížskou šlehačku necháme vychladit do druhého dne.

Kakaový korpus rozkrojíme podélně na dva pláty a vykrojíme z nich kolečka o stejném průměru, jako kulaté formičky (ráfky). Kolečka tence potřeme marmeládou, vložíme do formiček a po obvodu formiček naskládáme půlky jahod (řeznou stranou ven).

Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a naplníme ji do připravených formiček. Do středu náplně vmáčkneme zbylé jahody a povrch uhladíme.

Dortíky necháme vychladit, pak je opatrně vyjmeme z formiček a ozdobíme šlehačkou, jahodami a nastrouhanou čokoládou.

Recept na dortový korpus najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...