Pařížské dortíčky s jahodami
Seznam surovin
- piškotový korpus 1 kus (kakaový)
- marmeláda (jahodová, na potření)
Na ozdobení:
- smetana na šlehání
- jahody
- čokoláda (nastrouhaná)
Na náplň:
- jahody 250 gramů
- čokoláda hořká 150 gramů
- smetana na šlehání 3 decilitry
- cukr krupice 80 gramů
- máslo 30 gramů
Postup přípravy
Smetanu svaříme s cukrem a máslem. Do horké směsi vmícháme nasekanou čokoládu, důkladně rozmícháme, až se čokoláda rozpustí, a tuto pařížskou šlehačku necháme vychladit do druhého dne.
Kakaový korpus rozkrojíme podélně na dva pláty a vykrojíme z nich kolečka o stejném průměru, jako kulaté formičky (ráfky). Kolečka tence potřeme marmeládou, vložíme do formiček a po obvodu formiček naskládáme půlky jahod (řeznou stranou ven).
Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a naplníme ji do připravených formiček. Do středu náplně vmáčkneme zbylé jahody a povrch uhladíme.
Dortíky necháme vychladit, pak je opatrně vyjmeme z formiček a ozdobíme šlehačkou, jahodami a nastrouhanou čokoládou.
Recept na dortový korpus najdete zde.
Načítám komentáře...