Pastel de tres leches

Seznam surovin

Korpus:

Sirup:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Přípravu dortu rozdělte do dvou dnů. První upečte korpus, druhý dort sestavte. S vychlazeným korpusem se vám bude daleko lépe pracovat, nebude se tolik drobit a lépe nasákne tekutinu, aniž se rozmočí.

2. Troubu předehřejte na 180 °C, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Bílky oddělte od žloutků, přidejte špetku soli a vyšlehejte do tuhého sněhu. Do velké mísy vlijte žloutky, přidejte oba cukry i máslo a šlehejte do bílé, nadýchané pěny. Po částech přidávejte střídavě mouku a mléko a vždy pořádně promíchejte. Nakonec po částech opatrně vmíchejte sníh. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 45 minut nebo dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed korpusu suchá.

3. Korpus nechte po vytažení z trouby částečně vychladnout, pak ho vyjměte z dortové formy a nechte na mřížce vychladnout úplně. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte do druhého dne vychladit v lednici.

4. Následující den korpus podélně rozkrojte na dvě části, obě poloviny položte řeznou stranou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a propíchejte vidličkou. Pomůžete tak sirupu, aby se lépe a rovnoměrněji vsákl do korpusu.

5. Připravte oba krémy na naplnění a ozdobení dortu: Vyšlehejte 200 ml smetany dotuha. Vidličkou rozmačkejte maliny a vmíchejte je do šlehačky. Na druhý krém vyšlehejte dotuha zbylou smetanu. Mascarpone promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec opatrně spojte s vyšlehanou smetanou.

6. Ve džbánku smíchejte kondenzované mléko, salko, smetanu a důkladně promíchejte. Oba korpusy po lžičkách po celém povrchu polévejte – všechnu tekutinu nechte vsáknout, teprve pak přilévejte další.

7. Jakmile spotřebujete všechen sirup, položte spodní část dortu na servírovací tác. Malinový krém naneste na spodní korpus, přiklopte vrchním korpusem a bok dortu potřete třetinou krému z mascarpone. Zbylý krém přendejte do cukrářského sáčku a dort podle libosti a fantazie ozdobte. Podávejte ho ihned, rychle totiž vlhne, a hůř by se tudíž porcoval.

Poznámka k receptu

Kondenzované mléko, salko a smetana – to je mléčná trojice, která má tenhle zázrak na svědomí. Jako základ dortu můžete použít svůj nejoblíbenější piškot. Pokud takový ještě nemáte, nabízíme recept, který se vždycky povede a má příjemnou vanilkovou chuť. Komu chutná kokos, může smetanu v sirupu nahradit stejným množstvím kokosového mléka. Milovníci kávy zase smíchají půl na půl smetanu a silnou kávu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...