PAVLOVA S EXTRA HOŘKOU ČOKOLÁDOU A RŮŽÍ
Seznam surovin
Sněhový korpus:
- bílek 8 kusů
- cukr krupice 250 gramů
- cukr moučkový 250 gramů
- šťáva citronová 30 mililitrů
- moučka bramborová (škrob) 25 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- voda 50 gramů
Náplň:
- smetana na šlehání 750 gramů (33%)
- čokoláda hořká 150 gramů (99%)
- růžová voda 50 gramů
Na ozdobu:
- čokoláda (hobliny)
- potravinářské barvivo (stříbrné - prach)
- plátky růží
Postup přípravy
1. V čisté hluboké míse šlehejte bílky s citronovou šťávou a za stálého šlehání přidávejte po lžících cukr krupici. Šlehejte, dokud nezískáte pevný, hustý sníh. Pak stěrkou lehce vmíchejte prosátou směs cukru moučky a škrobu. Hmotu naneste na plech vyložený pečicím papírem do tvaru 2 dlouhých obdélníků o rozměru asi 35x8cm.
2. Asi 100g hořké čokolády rozpusťte v 50ml vody a pomocí lžičky pokropte sněhové obdélníky. Sušte v troubě předehřáté na 100°C asi 2–3 hodiny. Hotové korpusy nechte v troubě vychladnout přes noc.
3. Smetanu a růžovou vodu přiveďte za stálého míchání k varu. Stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou čokoládu a nechte minutu nebo dvě stát. Nakonec směs prošlehejte ponorným mixérem. Náplň pořádně vychlaďte v lednici, ideálně do druhého dne, minimum je 12 hodin. Druhý den směs přendejte do misky a prošlehejte, abyste získali hladký, nadýchaný krém. Naplňte jím cukrářský sáček s řezanou špičkou.
4. Na první korpus nastříkejte asi ²/ ³ náplně a přiklopte druhým korpusem. Ozdobte zbylým krémem, čokoládovými hoblinami, obalenými ve stříbrném prachu, a plátky růží.
Poznámka k receptu
Cukrář Josef Maršálek považuje Pavlovu za svou chloubu a my potvrzujeme, že dělá tu nejlepší. Pusinkové těsto je vláčné i jemné zároveň a čokoládovo-růžový krém ho vynese až do nebe.
Načítám komentáře...