PAVLOVA S EXTRA HOŘKOU ČOKOLÁDOU A RŮŽÍ

Seznam surovin

Sněhový korpus:

Náplň:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V čisté hluboké míse šlehejte bílky s citronovou šťávou a za stálého šlehání přidávejte po lžících cukr krupici. Šlehejte, dokud nezískáte pevný, hustý sníh. Pak stěrkou lehce vmíchejte prosátou směs cukru moučky a škrobu. Hmotu naneste na plech vyložený pečicím papírem do tvaru 2 dlouhých obdélníků o rozměru asi 35x8cm.

2. Asi 100g hořké čokolády rozpusťte v 50ml vody a pomocí lžičky pokropte sněhové obdélníky. Sušte v troubě předehřáté na 100°C asi 2–3 hodiny. Hotové korpusy nechte v troubě vychladnout přes noc.

3. Smetanu a růžovou vodu přiveďte za stálého míchání k varu. Stáhněte z plotny, vmíchejte nasekanou čokoládu a nechte minutu nebo dvě stát. Nakonec směs prošlehejte ponorným mixérem. Náplň pořádně vychlaďte v lednici, ideálně do druhého dne, minimum je 12 hodin. Druhý den směs přendejte do misky a prošlehejte, abyste získali hladký, nadýchaný krém. Naplňte jím cukrářský sáček s řezanou špičkou.

4. Na první korpus nastříkejte asi ²/ ³ náplně a přiklopte druhým korpusem. Ozdobte zbylým krémem, čokoládovými hoblinami, obalenými ve stříbrném prachu, a plátky růží.

Poznámka k receptu

Cukrář Josef Maršálek považuje Pavlovu za svou chloubu a my potvrzujeme, že dělá tu nejlepší. Pusinkové těsto je vláčné i jemné zároveň a čokoládovo-růžový krém ho vynese až do nebe.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...