Pekanové brownies
Seznam surovin
- čokoláda hořká 200 gramů (vysokoprocentní)
- máslo 180 gramů
- vanilková dřeň (z 1/2 vanilkového lusku)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- kakao 30 gramů
- ořechy pekanové 100 gramů
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V kastrůlku nebo ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání nakrájené máslo s rozlámanou čokoládou a vanilkou. Odstavte a nechejte zchladnout téměř na pokojovou teplotu.
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do husté pěny.
Mouku prosejte s kakaem a špetkou soli. Do vaječné pěny opatrně vmíchejte čokoládu s máslem a po částech i mouku s kakaem. Nakonec vmíchejte ořechy nasekané nahrubo.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a stejnoměrně ho rozetřete. Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte 20–25 minut. Hotový moučník by měl vypadat spíše jako nedopečený, až zchladnutím se zpevní.
Vychladlé brownies nakrájejte na malé čtverce, obdélníky nebo trojúhelníky. Před podáváním je lehce posypejte moučkovým cukrem.
Pokud nemáte pekanové ořechy, vyzkoušejte mandle. Pro ty, kteří trpí alergií na ořechy, jsou vhodnou volbou různé druhy semínek.
Načítám komentáře...