Perníkový dort
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- cukr moučkový 120 gramů (+na ochucení mascarpone)
- kakao 1 lžíce
- jedlá soda 1/2 lžičky
- kypřící prášek do perníku 1/2 kusu
- máslo 2 lžíce
- vejce 1 kus
- mléko 250 mililitrů
- povidla 70 gramů (+na potření)
- šťáva citronová 2 lžíce
- rum 1 lžíce
- sýr Mascarpone 250 gramů
- smetana 50 mililitrů (ke šlehání)
- cukr krupice (dle chuti)
Postup přípravy
1. Mouku prosejte s cukrem, kakaem, sodou a kypřicím práškem. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce, mléko, povidla, citronovou šťávu a rum a vše smíchejte v hustší lité těsto.
2. Vlijte je do čtvercové formy (o rozměru 24 x 24cm), vyložené pečicím papírem. Pečte při 180°C asi 30 minut. Vychladlý koláč pak prokrojte a na řezu potřete povidly.
3. Povrch koláče potřete mascarpone, prošlehaným se smetanou a cukrem.
Poznámka k receptu
Základní perníkové těsto tvoří střed náměstí, sníh na něm je ze sladkého krému...
Načítám komentáře...