Piškot s krémem a ovocem
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 150 gramů
- vanilkový extrakt 1 lžička (nebo vanilková lusk)
- mouka pšeničná polohrubá 120 gramů
- máslo 40 gramů (vlažné, rozehřáté)
- mléko 700 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
- vejce 1 kus
- cukr 40 gramů
- rum hnědý - tuzemský 4 lžíce (můžete vynechat)
- ovoce 4 hrsti (drobné, podle sezony)
Postup přípravy
Vejce našlehejte do husté pěny s cukrem, vmíchejte vanilkový extrakt a opatrně mouku a vlažné máslo.
Těstem naplňte chlebíčkovou formu nebo mufinkové bábovičky vytřené máslem a vysypané prosetou strouhankou.
Vložte do předehřáté trouby, zvolna pečte 30 - 40 minut, vyklopte na mřížku a nechte vychladnout. Do hrnku nalijte asi 200 ml mléka, přidejte vanilkový pudink, žloutek a dobře rozmíchejte. Ostatní mléko uveďte do varu, zašlehejte do něj pudinkovou směs a krátce povařte. Do horkého vmíchejte sníh z bílku a rum.
Piškot rozdělte do misek, zalijte krémem a posypte ovocem.
Načítám komentáře...