Piškotové dortíky s pomerančovým krémem
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 70 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- tuk (na potření papíru na pečení)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Na pomerančový krém:
- piškoty 100 gramů (mleté)
- máslo 60 gramů
- cukr moučkový 1 lžíce
- šťáva pomerančová (čerstvá, podle potřeby)
Na malinovou polevu:
- cukr moučkový 200 gramů
- sirup malinový 3 lžíce
- voda 2 lžíce (horká)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme těsto jako na piškot. V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem do pěny, přidáme polohrubou mouku s vanilinovým cukrem a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme ještě potřeli tukem, vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova. Vychladlý plát necháme vychladnout a mezitím připravíme krém. V míse utřeme změklé máslo s cukrem. Přidáme rozemleté piškoty, promícháme a hmotu zředíme takovým množstvím pomerančové šťávy, aby vznikl snadno roztíratelný krém.
Z vychladlého plátu vykrájíme formičkou malá kolečka a vždy dvě až tři kolečka k sobě slepíme pomerančovým krémem. Na polevu smícháme moučkový cukr s horkou vodou a malinovým sirupem a vše třeme vařečkou, až je poleva hustá a lesklá. Polevou ihned přelijeme slepená kolečka a když poleva ztuhne, ozdobíme je ještě rozehřátou čokoládovou polevou a necháme vše dobře zaschnout.
Načítám komentáře...