Piškotové srdce
Seznam surovin
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 130 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- mouka pšeničná polohrubá 150 gramů
- máslo 40 gramů
- smetana na šlehání 220 gramů
- ztužovač šlehačky 1 balení
- čokoládová poleva bílá 1 balení
- ovoce 300 gramů (směs, čerstvé )
Postup přípravy
Celá vejce našlehejte s cukrem i vanilkovým do husté pěny, do které vmíchejte mouku a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na srdíčko.
Vložte do předehřáté trouby a zvolna upečte při cca 160 °C asi 30 - 40 minut. Vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Smetanu ušlehejte se ztužovačem na hustou šlehačku. Piškotový korpus rozkrojte, potřete šlehačkou a pokryjte částí oloupaného, očištěného a drobně pokrájeného ovoce. Zakryjte korpusem, přelijte rozehřátou čokoládovou polevou a ozdobte vykrájenými kousky ovoce.
Načítám komentáře...