Pomerančové „skleničkové“ tiramisu
Seznam surovin
- káva 1 hrnek (silná černá)
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový 2 lžíce (nebo podle chuti)
- sýr Mascarpone 250 gramů
- likér pomerančový 2 lžíce
- piškoty cukrářské 12 kusů (12-16 kusů)
- kakao (na posypání)
- pomeranče 2 kusy (2-3 kusy)
- máta (nebo meduňka na ozdobení)
Postup přípravy
Jeden pomeranč okrájejte na dužinu a vykrájejte měsíčky. Zbytek rozpulte a vymačkejte šťávu.
Uvařte kávu a nechte vychladnout.
V horké vodní lázni vyšlehejte žloutky (bílky si nechte stranou) s cukrem a 2 lžícemi pomerančové šťávy do husté pěny. Šlehejte do zchladnutí a pak přidejte pomerančový likér. Bílky vyšlehejte se lžící pomerančové šťávy dotuha.
Do mascarpone vmíchejte žloutkovou pěnu a pak opatrně po částech sníh.
Piškoty namočte do kávy a spolu s kousky pomeranče a krémem postupně navrstvěte do připravených sklenic (poslední vrstvou by měl být krém).
Hotové poháry posypte kakaem a dejte vychladit. Při podávání ozdobte dílky pomeranče a lístkem meduňky nebo máty
Načítám komentáře...