Punčový dort s citronem a polevou
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr krupice 220 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 220 gramů
- sirup malinový 80 mililitrů
- rum 50 mililitrů
- džem meruňkový
- citronová poleva
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Vejce ušlehejte s cukrem do husté pěny a vmíchejte prosetou mouku. Těstem naplňte vymazanou a vysypanou dortovou formu, vložte do trouby vyhřáté na 180° C a upečte.
Korpus vyklopte na mřížku a nechte vychladnout. Potom ho dvakrát prořízněte. Prostřední díl nakrájejte na kostky, polovinu kostek pokropte malinovým sirupem, druhou polovinu pokropte rumem a nechte dobře nasáknout. Spodní piškot pokropte rumem, potřete vrstvou meruňkového džemu, rozložte na něj střídavě piškotové kostky, potřete další vrstvou meruňkového džemu a zakryjte vrchním plátem piškotu pokropeného z vnitřní strany rumem. Zakryjte fólií, zatižte prkénkem a nechte v chladu několik hodin (nejlépe do druhého dne) rozležet.
Celý dort potřete meruňkovým džemem a přelijte citronovou polevou. Polevu nechte zaschnout a dort nakrájejte na dílky.
Načítám komentáře...