Quindim
Seznam surovin
- žloutek 8 kusů
- moučka kokosová 1 hrnek (nejlépe čerstvě namletá)
- cukr krupice 1 hrnek
- kokosové mléko 1/2 decilitru
- máslo 1 lžíce
- vanilková esence 1/2 lžičky (aroma)
- máslo (na vymazání formiček)
- cukr krupice (na vysypání formiček)
Postup přípravy
Do mísy nasypeme kokosovou moučku a cukr, přilijeme žloutky rozšlehané s kokosovým mlékem a vanilkovou esencí a vše dobře rozmícháme. Na závěr přimícháme změklé máslo.
Malé zapékací misky vytřeme máslem a vysypeme cukrem a naplníme je připravenou směsí.
Misky naskládáme do pekáčku a nalijeme do něj horkou vodu do výšky 1,5 cm. Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C a pečeme asi hodinu dozlatova. Po prochladnutí upečené dezerty vyklopíme z misek na talířky.
Načítám komentáře...